Thursday, 14 February 2013

7 TIPS KULIT CANTIK TANPA JERAWAT

7 TIPS KULIT CANTIK TANPA JERAWAT


   Hai MISS WORLD..:)
Hari ni sy nk kongsikan TIPS Kulit Cantik Bebas Jerawat! Sesiapa pun pastinya impikan kulit yang cantik, bersih dan bebas jerawat kan? Jom ikuti tips ni..

1. Pilih Sabun Pencuci Muka yang sesuai
Sabun bebas minyak tidak akan menyebabkan liang muka anda tersumbat atau menyebabkan bintik hitam, jerawat mahupun bintik putih. Pilih produk yang dapat menghilangkan minyak berlebihan di wajah anda. Cuci muka anda dengan jari-jari anda.

2. Jangan Picit Jerawat Anda!
Sekiranya anda melakukannya ianya bukan sahaja membuat ia bertambah teruk malah ia boleh meninggalkan parut. Cuba tahan apabila anda mula nampak jerawat anda mula tumbuh. Terdapat alat yang boleh anda memicit jerawat tersebut. Itu pun selepas jerawat tersebut sudah masak. Di mana anda boleh lihat jerawat anda kekuningan.

3. Jangan Biarkan Diri Anda Berjemur Dibawah Terik Matahari
Ianya merupakan mitos yang berjemur atau tanning mampu membersihkan muka anda. Secara faktanya sinar UV mampu menyebabkan kulit anda berisiko untuk mendapat kanser, penuaan pramatang dan juga berkedut. Dan juga terdapat produk jerawat seperti retinoid topikal menyebabkan kulit anda menjadi lebih sensitif selepas anda menjemur diri anda.

4. Gunakan ‘Sunblock’ bebas-minyak
Gunakan sunblock yang mempunyai ‘sun protection factor’ (SPF) 15 ataupun lebih tinggi yang menyediakan perlindungan meluas daripada sinaran ultraviolet (UV A) dan juga UV B. (Sunblock BELLE VOUS mengandungi spf 150)

5. Pastikan Rambut Tidak Menutupi Bahagian Muka Anda
Sekiranya rambut anda panjang, pastikan rambut anda diikat supaya ia tidak menjadikan jerawat lebih anda lebih teruk terutama pada waktu siang. Ingat rambut juga mempunyai minyak yang juga boleh menyumbat liang kulit muka anda. Walaupun anda tidak menggunakan apa-apa produk rambut.

6. Jangan Sentuh Muka Anda!
Sentuh atau meraba muka anda menyebabkan jerawat anda menjadi lebih teruk. Berpeluh juga sama, pastikan anda membasuh muka anda selepas anda berpeluh.

7. Minum Banyak AirMinum air suam dengan banyak membolehkan kulit anda sentiasa dihidrasikan. Juga makan makanan yang sihat seperti buah-buahan dan sayuran yang kaya dengan vitamin A, vitamin C dan juga vitamin E. 3 vitamin yang telah diketahui memberikan kebaikan pada kulit anda.

Disamping mengamalkan TIPS di atas, jangan lupa ambil suppliment anda setiap hari ye.. So,apa kata anda mengamalkan BELLE MAISON COLLEGEN untuk membantu anda mengatasi masalah kulit dari dalam :~~~~~~~NEW~~~~~~
~~BELLE MAISON COLLEGEN~~

bertindak 2 KALI lebih cepat dari yang lama untuk :

2X~MEMUTIHKAN DAN MENCERAHKAN KULIT
2X~MENGHALUSKAN KULIT
2X~MENGURANGKAN JERAGAT DAN JERAWAT
2X~MENAIKKAN SERI WAJAH
2X~MEMPERBAIKI SEL-SEL MATI PADA WAJAH
2X~MENYEGARKAN WAJAH SECARA SEMULAJADI
2X~AWET MUDA.....

*JUGA BOLEH DILETAKKAN KE DALAM MASKER ANDA SUPAYA DISERAP KEDALAM KULIT...

~~UNTUK TEMPAHAN SILA PM/WASSAP/VIBER/MESEJ/CALL DI NOMBOR : 

..0179984291..

2 comments: